Update september 2015

Ermelo, september 2015

Wij krijgen de laatste tijd regelmatig de reactie dat het zo stil is rond Stichting Yamah. Achter de schermen gebeurd er nog weleens wat en de communicatie met Yusuf loopt ook rustig door, maar naar buiten toe melden we inderdaad niet veel. Dat is geen onwil, maar een gelukkige constatering dat het rustig doorloopt en er geen bijzonderheden zijn. Toch is het duidelijk tijd voor een update.

De afgelopen twaalf jaar hebben wij ons als werkgroep en later als Stichting Yamah bezig gehouden met het voorzien in onderwijs, voeding en medicatie voor de leerlingen van de London Corner School (LCS) in Serrekunda, The Gambia. Tjitske, Trudy, Jaap en Gerwin zijn vanaf het eerste uur betrokken geweest. Sanne en Joost zijn zich na het overlijden van Trudy in 2009 verder gaan inspannen voor Stichting Yamah.

Naast het werk op de LCS hebben we nog meer mooie projecten mogen doen. De aanschaf van een stuk landbouwgrond voor de LCS, de aanleg van een waterput bij dit stuk grond, wat resulteerde in het ontstaan van een nieuw dorp, want water is leven! Het ondersteunen in de opleiding van twee verpleegkundigen van het Narang Medical Health Centre in Jiboro via de Care Foundation. Een investering in nieuw meubilair, dankzij een gift van de Katholieke Scholengemeenschap Oost-Gelre uit Doetinchem. Nieuwe uniformen voor de leerlingen van de LCS, dankzij verschillende giften. En vergeet niet al het onderwijs en medisch materiaal wat we, veelal dankzij betrokkenen, mee hebben mogen nemen tijdens onze reizen. De lijst is nog verder aan te vullen en we hebben veel mogen doen, maar de rode draad door dit verhaal is de ondersteuning van leerlingen aan de LCS.

Op dit moment ondersteunen we ruim 100 kinderen en dat is voor ons als leden van de stichting goed te doen. Stichting Yamah is een kleine stichting. Al het geld wat geschonken wordt gaat 1-op-1 door naar The Gambia. Kosten die we zelf maken voor bijvoorbeeld de reizen worden uit eigen portemonnee betaald. Mede hierom hebben we ruim twee jaar geleden ook besloten dat we door blijven gaan zoals we dat nu doen, maar niet te intensief bezig zullen zijn met het werven van nieuwe sponsoren.

Het feit dat het ‘stil’ is geweest rondom stichting Yamah heeft er niet mee te maken dat er niets gebeurd. We gaan rustig door en ieder kwartaal worden de giften overgemaakt naar The Gambia. We realiseren ons dat wij deze bedragen overmaken op basis van vertrouwen. Dit vertrouwen hebben wij ook van u nodig en om vertrouwen te krijgen zullen we meer informeren. Het nieuws en de updates zullen het één en ander vertellen over hoe het ervoor staat op de school en zal ervoor zorgen dat u weet dat het geld wat geschonken wordt nog altijd goed terecht komt en helpt op levens te veranderen.

De website zijn we opnieuw aan het opzetten. De vorige was gehackt en we zijn onze info aan het verzamelen. Dit doen we zelf, dus duurt iets langer dan wanneer een professional dit doet, maar komt goed!

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op via de mail: stichting@yamahyouth.com.

Hartelijke groet,
mede namens Jaap, Tjitske, Sanne en Joost,

Gerwin Nijeboer
Voorzitter Stichting Yamah